Arta / Concept / Decoratiuni / Design / Inspiratie / Mobilier / New Stuff

Prezentare: Silva Artis, atelier de design in lemn.

La inceputul anului acesta vorbeam cu un fost coleg de facultate despre cum a trecut timpul si ce a facut fiecare de la terminarea scolii si pana in prezent. Asa am ajuns sa descopar ca el se ocupa de un proiect foarte interesant, de creatie si productie de piese de mobilier unicat, din lemn natural. Proiectul este intitulat SILVA | ARTIS, nume care mi-a captat atentia imediat. Cine este Silva Artis, ce are de spus pe piata designului romanesc? Curioasa din fire am vrut sa intru mai in detaliu si iata ce am aflat:

„Într-o lume a lucrurilor „made in China”, din materiale cât mai ieftine şi din ce în ce mai artificiale se naşte o nevoie de natural, de autentic.

Într-un spaţiu umplut de cutii de depozitare generice , fără personalitate, se impune echilibrarea prin introducerea unor piese unicat, spectaculoase prin material şi forme.”

„Suntem un atelier de design ce îşi propune să aducă o doză de autentic şi de natural în casa dumneavoastră.

Influentaţi de trendurile din designul contemporan, dar şi de o chemare către ceva mai brut, urmărim să dăm pieselor pe care le producem o combinaţie de delicatete şi de forţă.

Folosim îmbinări traditionale în realizarea pieselor, adezivi de calitate şi finisaje moderne, pentru a obţine rezultate ce vor dura, nu un an, doi, ci o viaţă.

Materialul folosit de noi este ales, menţinut şi finisat cu grijă şi cu respect, designul fiecărei piese urmărind să evidenţieze frumosul prezent în linia lemnului…”

2012.09.17.  catalog FINAL ENGLEZA.cdr

Ce e interesant la Silva Artis?! E foarte simplu: naturaletea. Si aici devine complicat. De prima data cand am vazut fotografiile produselor lor, pentru ca recunoasc, inca nu am avut placerea sa le vad live, desi am fost invitata de nenumarate ori, am ramas impresionata. Si asta pentru ca, asa cum ne povestesc Mihai si Ciprian Manda, e vorba de o „chemare catre brut”, catre traditional, dar care, sub influenta talentului lor si a frumusetii lemnului devine arta pura. Obiectele create de ei sunt functionale, da. Sunt mese, scaune si tabureti. Dar in acelasi timp sunt bucati de viata, care, puse in contextul unei locuinte, fac legatura intre natura si tehnica si intre traditonal si contemporan.

Va invit cu mare placere sa le vizitati siteul si pagina de facebook.

silvia i artis 01 silvia i artis 02 silvia i artis 03 silvia i artis 04 silvia i artis 05 silvia i artis 06 silvia i artis 07

Anunțuri

2 gânduri despre „Prezentare: Silva Artis, atelier de design in lemn.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s