Amenajari Interioare / Arhitectura / Design / Fotografie / Inspiratie

Maison Palmeraie

Sa dam o fuga in Marrakech, Maroc. Un loc al lumii arabe, atat de diferita fata de a noastra … si totusi, un loc care exercita o putere magica asupra oricui care a vazut macar o frantura din minunatiile sale.

Cu toate ca nu se „incadreaza” la stilurile mele preferate, as putea sa petrec ore in sir doar privind aceasta minunatie de locuinta din Marrakech. Designerul belgian Esther Gutmer, impreuna cu arhitectul Helena Marczewski, au creat un balans aproape perfect intre o imagine clasica a luxului, perceputa astfel de oamenii locului si un spirit contemporan, mult mai bine inteles de catre europeni.

Spatiile din imagini mi se par confortabile si primitoare. Cu toate ca nu este de parte de ideea de lux si opulenta, aceasta locuinta difera de restul din categoria sa prin senzatia de de simplitate, naturalete si puritate a decorului si constructiei in sine. Nu putem s anu recunoastem ca, fata de evolutia noastra in arhitectura si materiale de constructii, arabii au ramas fildeli materiei prime naturale, pamantului si lemnului, culorilor pe care chiar ei le extrag si le proceseaza. Intensitatea vietii naturale, in stransa legatura cu tot ce inseamna viata, aici se simte. Caldura, culorile pamantii si texturile naturale – acestea sunt elementele care scot aceasta casa din contextul exagerarii si o aduc, la propriu, cu picioarele pe pamant. Plus ca nu stica deloc faptul ca fotografiile sunt realizate de marele Richard Powers.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s