Amenajari Interioare / Arhitectura / Arta / Decoratiuni / Inspiratie / Interioare / Mobilier / Tur de Casa / Vintage

\ Conac frantuzesc din secolul XVII \\

Astazi va propun o incursiune in Franta, o tara cunoscuta pentru minunata sa capitala, Paris dar  si pentru multe alte locuri frumoase, captivante si ispititoare. De nenumatare ori am auzit despre conacele frantuzesti scoase la vanzare cu preturi „la bataie” cu vilele din Tunari. Mi-am pus problema daca asa ceva este posibil. Da, este. Ciudat, nu? Si iata-ne astazi ajunsi aici, in  Île de Ré, pe coasta Atlanticului, in apropiere de La Rochelle. Fotografiile prezinta un maison tipic frantuzesc  datand din secolul 17 cu interioare modern decorate, unde elementul cheie este arta. Fatada cladirii a ramas intacta pentru a pastra atmosfera locului. Gradina cu piscina a fost recent reconstruita, creand o senzatie de liniste si calm. Intreaga proprietate este „presarata” cu elemente vintage si antichitatii adunate din lumea intreaga. Primul exemplu de acest fel este seria de coloane din partea stanga a curtii, aduse tocmai din Sumnatra.

In zona holului central gasim o pictura pe canvas, realizata de catre proprietarul conacului, care o prezinta chiar pe fiica sa. Mai jos, in living descoperim un tablou gigant reprezentans marea, intitulat simplu Sea # 3, creat de catre Wolfgang Uhlig.

 

Un element extrem de interesant, as zice eu, sunt decoratiile de perete, fosile de lemn, creand o compozitie pe care proprietarul o considera asemanatoare aerului. 🙂

La intrare suntem intampinati de o figurina de statura umana, o sculptura de Hanneke Beaumont Dutch.

Apoi o alta sculptura, de Catherine Bordin.

Una dintre baile conacului este echipata cu o cada veche de zinc, reconditionata, descoperita intr-un targ de antichitati din Bruxel.

In gradina intalnim un alt element uman: doua fete surprinse. Acestea sunt defapt 2 scaune Nimo, creatii ale lui Fabio Novembre pentru Driade.

Lasă un comentariu