Amenajari Interioare / Arhitectura / Concept / Decoratiuni / Design / Inspiratie / Interioare / Tur de Casa

\ casa N \\

Casa N de Sharon Neuman Architects & Oded Stern-Meiraz

260 de metrii patratii de modernism minimalist – toti apartinand aceleiasi locuinte, pozitionata intr-o situatie nu tocmai de asteptat – o localitate rurala, Yehuda, la 20 de minute distanta de Tel Aviv. Am ramas surprinsa, chiar nu ma asteptam sa se construiasca asa in aceste zone. Conceptul intregii constructii a fost inspirate de munca artistului minimalist Walter De Maria – Gothic Shaped Drawing – care prezinta un desen liniar, 2D, al unei case care pare aproape ca unul facut de catre un copil.

Ceea ce se remarca la acesta vila este volumetria. diferita pe fiecare latura a casei si totusi „intreaga” in imaginea sa unitara. Peretele semi-independent din imaginea de mai sus este un element clar creat de catre un arhitect cu o viziune aparte. Este un element solitar, care, la prima vedere, nu pare deloc necesar si poate, chiar putin inutil din punct de vedere economic. Insa, prezenta lui creaza un spatiu interioar de tip terasa deosebin –  un spatiu intim. 

Tot acest perete, acoperit cu elemente de finisaj repetitive – caramizi colorate in alb – creaza si o intrare neobisnuita in cladire. Fatada simetrica marcheaza intrarea cu un element axial, de tip balcon. Apoi, intrarea in casa se dovedeste a fi mai departe de acest perete impunator, dupa depasirea zonei de terasa.

Imaginea creata de acesta fatada este cea a desenului de care va povesteam de mai sus – elementul verical al hornului creaza imaginea de ansamblu a unei case vazuta prin ochii unui copil. Voi nu desenati casele la fel cand erati mici? 🙂

Intreaga vila este formata de spatii relativ inguste fata de impresia cubica pe care o lasa la prima vedere.

Arhitecti: Sharon Neuman Architects & Oded Stern-Meiraz
Amplasare: Yehuda, 
Suprafata: 500 sqm
Fotografii: Elad Sarig
via

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s