Amenajari Interioare / Arhitectura / Concept

[ Storage House + Ryuji Fujimura Architects ]]

O locuinta plina de spatii de depozitare, create inaintea mobilarii pare ciudata la prima vedere. In mod „traditional”, constructia casei este o etapa diferita de cea de amenajare a spatiului locuit. Sau cel putin asa obisnuiesc europenii, fiindca asiaticii, in special japonezii, din lispa acuta de spatiu, fac lucrurile cu totul altfel. Iata examplul perfect. Casa Depozit proiectata de catre Ryuji Fujimura Architects este un model de ordonare suprema a spatiului.

Pe anumiti pereti gasim spatii de depozitare incorporate in structura si concepute intr-o maniera placuta. Casa, care se gaseste in Kanagawa, Japonia, se intinde pe 4 nivele, casa scarii fiind locul in care arhitectii au amplasat cel mai mare spatiu de depozitare, o biblioteca gigant. Aceasta poate fi accesata cu o scara clasica. Intreaga constructie este impartita in nivele deschide, pe inaltimi diferite, creandu-se astfel un joc de volume si spatii interioare foarte interesant si tipic arhitecturii contemporan-japoneze.

Materialele folosite pentru finisajele interioare sunt betonul si metalul, ambele vopsite alb. Fatada casei este acoperita cu tabla gri. Bibliotecile de depozitare sunt realizate in mod intentionat din lemn natur, distingandu-se de testul contructiei si punandu-si astfel amprenta pe imaginea interioarelor.

Este interesant cum, desi ocupa o suprafata redusa, acestei locuinte rezidentiale nu-i lipseste deloc lumina naturala. Golurile realizate in fatadele casei sunt amplasate in concordanta cu diferite pozitii ale soarelui pe parcursul unei zile, asigurand astfel o iluminare de buna calitate tot timpul anului. Culoarea alba a peretilor si deschiderea pe nivele ajuta la propagarea luminii in casa.

Spatiile de locuit sunt mici dar concepute perfect pentru familia beneficiarilor. Tocmai lipsa de spatiu din Japonia a condus la crearea unui anumit tip de gandire arhitecturala, cat mai practica si bazata exclusiv pe functionalitate. Cultura poporului japonez a stat oarecum la baza acestei inovatii, deoarece aceasta incurajeaza simplitatea si aprecierea naturii. Sper ca ma intelegeti cand spun ca in alte zone ale lumii calorii ca acestea sunt complet date uitarii.

via ryujifujimura

Un gând despre „[ Storage House + Ryuji Fujimura Architects ]]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s