Amenajari Interioare / Arhitectura / Concept

[ vila sustenabila in australia ]]

Cabană sustenabilă în Australia, cu împrejurimi şi grădină frumoase

Proiectata de catre studioul de arhitectura  Timstewartarchitects, casa a pornit de la nimic ajungand la a fi o „livada” locuita de o familie in crestere.  Toate elementele casei se intrepatrund atat cu gradina cat si cu minunata priveliste. incetul cu incetul, elementele naturale ale proprietatii se apropie de constructie, dominand-o. Fiind vorba de o livada, plantele roditoare se gasesc in numar mare, astfel conferind sustenabilitatea intregului complex.

Situata pe zona rezervoarelor, care, original furnizau apa sistemului de irigare la livada si apa curenta pentru a prima casa, constructia este acum epicentrul noii proprietati.

Locuinta este intr-u totul ecologica, cu un consum redus de energie, incalire solara, peste 60.000 litrii de apa inmagazinata si construita cu lemn predominant local, provenit din resturile unor incendii de padure. Se poate ceva mai eco de atat? Lemnul salvat este folosit atat la elementele aparente ale cladirii, la podele cat si la o mare parte din structura. Intreaga locuinta este o oglindire a muncii, vietii si istoriei fermei si familiei care o ocupa de mai bine de 30 de ani.

Proiectul a castigat RAIA Residential Architecture Award.

via

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s