Amenajari Interioare / Arhitectura

[ loft in stil new-yorkez ]]

Love Copenhaga. Inca un exemplu bun pentru a sublinia talentul scandinav in materie de amenajari interioare. Un spatiu simplu, finisat intr-un alb puternic cu cateva elemente in stil New Yorker. Senzatii de curatienie si ordine duse catre extreme si totusi un spatiu placut si primitor! 🙂 Stalpul parca scos din contextul apartamentului, finisat brutal in caramida aparenta isi face simtita prezenta din mai toate colturile casei. Iar felul in care podeaua din dusumea antichizata in tonuri de gri il inconjoara, aproape natural, ne duce cu gandul ca acela este elementul principal al intregului spatiu.

Ce anume este diferit in amenajarile nordice fata de ale noastre?! E o intrebare pe care mi-am adresat-o de nenumarate ori. Cred ca incep sa conturez un raspuns si vreau sa vi-l ofer si voua. Culmea, diferanta o face arhitectura. Dar nu calitate sau stil arhitectural ci perceptie asupra relatiei create intre om si spatiul construit. Incaperile nordice par sa se asemene omului. Sunt inalte, subtilele si cu o constanta senzatie de verticalitate, oferita de ferestrele mai degraba inguste si simetric pozitionate in peretele pe care il sparg. Vesmantul alb, curat, de asemenea constant, se aseamana cu pielea care imbraca trupul omenesc. Lui i se adauga diferite elemente contrastante menite sa il faca unic, sa il separe de restul.

Timp in care, incaperile noastre amintesc de taranul roman, o creatura cu picioarele pe pamant, robusta si cu o singura directie, data de fereastra unica pe doar cate un perete odata.

Cam asta e comparatia facuta de mine. 🙂

via

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s