Amenajari Interioare / Arhitectura

[ casa Son Huguet in Mallorca ]]

O locuinta care imi inspira vara, mult soare si o atmosfera placuta de relaxare … cu alte cuvinte, o viata total diferita de cea pe care o traim noi astazi, aici! Cateodata ma gandesc la oamenii care locuiesc acolo … noi consideram astfel de locuri ca fiind destinatii turistice, pline de case de vacanta, care sa ne incante simturile timp de o saptamana, poate pana la o luna, pentru cei mai norocosi. Dar oare cum este viata celor care se trezesc in fiecare dimineata acolo?! Sunt foarte curioasa. As merge sa ii intreb. 🙂

Imi plac casele de origine spaniola sau italiana, din zonele sudice ale continentului, pentru ca ele reflecta viata oamenilor de acolo mai bine decat oricare altele in lume. De ce?! Simplu. Pentru ca in zone ca Mallorca, Sicilia sau Creta aceste locuinte sunt vechi; vreau sa spun ca sunt inca acele vechi constructii ridicate, uneori si de sute de ani. Au ramas aceleasi. Si asta deoarece viata localnicilor nu s-a schimbat prea mult. Ganditi-va ca la noi, casele traditionale de prin Maramures au disparut in proportie foarte mare. Asa se intampla cu viata la tara prin mai toate zonele tarii noastre. Cred ca se intampla asta din cauza schimbarii subite de stil de viata. Iar clima este un factor dominant. 

Casele vechi se incalzeau cu lemne, facand traditionalul foc in soba, placut dar dificil de realizat. Acesta implica multa munca. Adunatul lemnelor, taiatul lor, depozitarea si bineinteles, adusul lemnului in casa atunci cand era nevoie de el. Activitati zilnice si dificile. Si toate astea cand la oras exista incalzirea cu gaz ori centrala, cu apa calda in calorifere. Atunci, de ce ai alege varianta care implica multa munca?

Dar cand clima iti permite sa fii relaxat si sa te ocupi de alte aspecte ale vietii la casa/ la tara … de ce ai schimba ceva? Intelegeti diferenta? Mie mi s-a parut a fi un subiect interesant  de discutat.

Reclame

2 gânduri despre „[ casa Son Huguet in Mallorca ]]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s