Amenajari Interioare / Arhitectura / Concept

[ o casa sustenabila ]]

Proiectata de studioul Aisslinger, din Berlin, aceasta  incredibil de  atractiva casa modulara a fost ridicata la aproape 4.000 m deasupra nivelului mării. Prototipul acestei mici structuri transportabile este asezat in Ritten, Italia, cladirea oferind o priveliste magnifica catre munţii Dolomiţi. Dar ceea este interesant este faptul ca intreaga constructie poate fi uşor demontata şi reconstruita (re-montata) intr-o locaţie nouă. Acesta este structura perfecta pentru nomazii care isi iubesc locuinta (daca exista asa ceva) si care sunt interesati de natura, amprenta de CO2 fiind minima.

Poreclita Fincube, casa este realizata in intregime din lemn local cu un design minimal, dar estetic. Materialele folosite sunt special alese pentru a ramane in stransa legătură cu natura.

Aspectul modular al Fincubeului permite ca acesta să fie încadrat într-o varietate de peisaje, de la păduri, pajişti si pana  la versanţi.Combinaţia de lungă durată de proiectare şi opţiunea de a schimba locaţia sa fac casa Fincube un proiect extrem de flrzibil si atractiv flexibil, dar şi un companion viaţă! Pentru a încheia lista de minunatii pferide  de Fincube, trebuie sa spun ca este o casa inteligenta, cu toate funcţiile vitale controlate de un touch panel central. Nu-i asa ca va doriti si voi una?

Interioarele sunt foarte bine proiectate, oferind mult spatiu de depozitare inteligenta dar si un aspect clasic, de interioare elegante. 

Fincube by Studio Aisslinger:

“A vision of temporary living

Natural high-techì is the concept of this new modular, sustainable & transportable low-energy house. Designed by Werner Aisslinger and developed with a South Tyrolian team, the Fincube was created 1200m above sea level near Bozen in Northern Italy, with a brilliant view of the famous Dolomite mountains. The hideaway-innature nomadic housing concept is since recently exhibited as a prototype in Ritten, above Bozen.

Sustainable nomadic house:
Made entirely of local wood, the building provides 47 m≤ of living space with a minimal CO2 footprint: local suppliers and local crafts using local long-lasting and recyclable materials manufactured with the precision and care of tyrolese handwork. The Fincube is a materialized vision of a small housing unit with a long lifecycle. It can easily be dismantled and rebuilt on a new site, and even more important for nature hideaways: it requires minimum soil sealing – just 2 m≤ that are easily renatured after the Fincube is moved to another location.

Long-lasting design:
The design is minimal, material-orientated, and in close touch with nature – the wooden space with a 360-degree triple glazing is furnished with a second facade layer, producing shade and giving the building a unique overall mushroom-like monoshape. The horizontal ledges give privacy to the Fincube and embed the building into forests, meadows, mountain sides or any nature resorts. The combination of long-lasting design and the option of changing its location after a while make the Fincube a flexible home or hideaway and a lifetime companion.

Hospitality vision:
Together with South Tyrolean hotelier Josef Innherhofer, the Fincube was also conceptualized as a vision for future hospitality: a temporary Fincube village with minimum soil sealing can be placed in the middle of the most beautiful landscapes without permanently altering them. In contrast to all permanent buildings it could be easily changed, extended, scaled down or removed and the area would soon be renaturalized back to normal. These qualities turn the unit into an answer to future needs of flexible and smart tourism.

Technology & space:
Technology wise the Fincube is a smart house – all vital house-functions are controlled by a central touchpanel.

The supporting structure is made of local larch and the interior is a combination of larch & stone-pine. The 3m-high space is organized in a helical structure: the entrance area blends into a generous open kitchen with an adjacent sofa living space, around the corner one enters the bedroom and further down is the spacious bathroom.”

 Homedsgn// Studio Aisslinger’s website //

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s