Amenajari Interioare / Arhitectura / Concept / Interioare

[ Casa Norul nr. 9 ]]

in interiorul Cloud 9

Uitandu-ne la interioarele din imagini ale aceste case unifamiliale din Fitzroy, Australia, nu ne-am gandi niciodata ca a fost candva folosita ca grajduri, in anii 1830. renovarea realizata de catre biroul Andrew Simpson Architects este de-a dreptul uimitoare! Ei sunt cei care au condus si realizat acest proiect de transformare a unei cladiri de patrimoniu intr-o locuinta high tech si autosustenabila care sa indeplineasca foarte bine cerintele clientilor lor. Impreuna au ales sa numeasca acest proiect „Cloud 9”, facand astfel referinta la Atlasul international al norilor,publicat in anul 1896, unde, norul cu numarul 9 era cel mai mare, pufos si confortabil ca imagine! Iata si explicatia pentru multe melodii sau referiri directe la acest deja faimos nor.

Bucataria, care este de departe incredibil decorata, este si inima acestei locuinte de familie, astfel, putem vedea din fotografii cum intreaga casa converge catre centrul sau. Un alt spatiu care ne-a atras atentia este casa scarii care ofera o operspectiva diferita asupra cladirii, fiind practic singurul spatiu mai ingust, dar care, prin armonia formelor si culorilor alese pastreaza aceasi senzatie de spatialitate regasita in restul casei. In mod special, imi place alaturarea materialului alb, folosic ca finisaj, caramizii invechite!


This project involves alterations and additions to a historic 1830’s building located in the inner city suburb of Fitzroy. Originally operating as private horse stables for a nearby mansion, the triple brick building consists of a double height warehouse space with timber trusses and clerestory windows, adjacent to a two storey hay loft. The conversion of the building to a single family residence required a response that balanced the heritage value of the existing building (which had been deemed individually significant), with the desire of the client for a high tech environmentally sustainable house that reflected their needs as a tight-knit family. Although sited in a dense urban setting, the brief called for a „sense of the natural environment and the seasons with views to the sky from the interior”. The clients also commented that the family members “tend to gravitate towards one another from different areas of the house”. Sitting on “cloud 9” refers to the 1896 International Cloud-Atlas in which, of the ten cloud types, cloud No. 9, cumulonimbus, was the biggest, puffiest and most comfortable-looking. Clouds exhibit both wave-like patterns and fractal geometries – one of which is referred to as an Apollonian gasket. This geometry forms an underlying system of organization for the house in both plan and section. The main stables area is a large open plan volume where functions are delineated by 360 degree free standing joinery. A winding mezzanine extends overhead, maintaining visual connection between the two levels to reinforce the notion that this is a house that celebrates “family” as a form of social engagement or gemeinschaft.

via  Architizer

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s