Amenajari Interioare / Arhitectura / Inspiratie

[ renovare in Korea ]]


‘refurbishment (jip-soori) of professor kim’s house’ by moohoi architecture

Arhitectul corean Kim Jae-Kwan din cadrul studioului de arhitectura moohoi architecture a terminat renovarea „casei profesorului Kim”, o resedinta de familie, positionata in Seodaemoon-Koo, Seoul, Korea.

an axis derived from a nearby road connecting the cities of  ansan and seongsan was overlaid upon the established home to reorientate the main entrance, windows, stairway and courtyard. the degraded existing structure was revived with an external and interior resurfacing comprised of a rhythmic pattern of spruce wood planks.

the site is bounded by a black brick retaining wall which generates an enclosed courtyard and singular path leading to the dwelling’s  main entrance. an intimate outdoor room bordered with a garden, sculpture and the underside of the balcony creates a private entry space. a wooden staircase leads to a living area positioned on the upper floor where one window resists the imposed axis to provide unobstructed eastern views due to its positioning within a topographical basin. a shallow reflecting pool on the veranda reflects the continuously changing daylight onto the ceiling of the interior.

Pot constata, vazand aceste imagini ca sunt o mare adepta a texturarii intense, mai ales cand vine vorba de spatiul de locuit. Dupa cum veti vedea in imaginile ce urmeaza, in aceasta locuinta gasim urmatoarele materiale (folosite ca placaje si finisaje, atat interioare cat si exterioare): lemnul, piatra si compozitul. Insa, de departe cel mai interesant efect creat de aceasta renovare este preschimbarea imaginii constructiei, pe intreaga durata a unei zile, prin miscarea umbrelor. Umbrele au fost create prin folosirea repetata a unui element de lemn, o bara verticala pozitionata pe intreaga suprafata exterioara, asemenea unui sistem de parasolare.


entrance courtyard


enclosed courtyard


sculpture and garden near the front door


front door

Privelistea din imaginea de mai sus poate parea banala, dar, daca luam in considerare cantitatea de spatiu pe care aceasta cladire o ocupa, este una perfect normala, chiar placuta si linistitoare.



living space


stairway


library


reflecting pool on upper level balcony


original site conditions


under construction


floor plan / level 0


floor plan / level 1


roof plan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s