Inspiratie

[ casa Sorrento + arhitectul Robert Mills ]]

Interioarele acestei vile – casa de vacanta la mare, pe plaja –  au un aer Zen iprn ideea spatiului monocromatic creat de peretii pre-fabricati din beton aparent, podelele din bazalt super finisat (de culoare neagra), tavanele colorate in gri pal si covoarele in aceleasi nuante.

Toate elementele gasite in aceasta casa sunt forme pur geometrice, cat se poate de simple, asa cum este semineul sau cada de baie. Interioarele sunt in mod intentionat lasate ne-ornamentate si pure (ca forma si volum) – inspirate de stilul implementat de traditia arhitecturala japoneza si vechile nanastirii din sudul Frantei.

Mai multe proiecte realizare de catre arhitectul  Robert Mills aici si aici

Imi plac foarte mult treptele naturale create in imaginea de mai sus. Imi amintesc de rigoarea gradinilor franceze ale epocilor trecute dar si de un urbanism industrial, dur – acoperit de natura care nu tine cont de stiluri sau momente.

Scaunele de bar sunt foarte interesante.Create dintr-o singura bucata, intr-un finisaj total diferit de restul casei – ele pastreaza ideea de forma pur geometrica intalnita in aceasta locuinta.

Spatiul terasei, alaturi de piscina generoasa se poatrivesc perfect cu restul constructiei, desi prezinta putin din imaginea uneor spatii comerciale, publice, prin dimensiune si planimetrie.

Preferatele mele, scarile, sunt un spatiu distinct in deschiderea parterului, cu trepte individuale – fara contratrepte – fapt ce perfite luminarea acestora din spate, de undeva de unde lumina naturala intra in casa nestingherita si care creaza ideea de acces catre un spatiu intr-un alt univers … :)

Reclame

2 gânduri despre „[ casa Sorrento + arhitectul Robert Mills ]]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s