Arhitectura / Inspiratie

[ ATRA :: Pensiune Doftana ]]

O pensiune avangardistă în sânul naturii, în Valea Doftanei

O construcţie care merită atenţia noastră!

Ştii că ai ajuns într-un loc magic de îndată ce simţi mirosul brazilor şi muntele umple orizontul

Astazi am aflat ca începând cu luna august, se va deschide o nouă pensiune destinată turismului corporate din România, Atra Doftana. Hotelului este situat în satul Teşila din Valea Doftanei, judeţul Prahova. Întreaga construcţie a costat 1 milion de euro, din care 20% reprezintă fonduri europene, potrivit unui comunicat al companiei Top Resorts, proprietarul hotelului.

Atra Doftana are la bază conceptul avangardist recunoscut sub denumirea de „Design Hotel”, care reuneşte serviciile premium cu design-ul inovator şi grija pentru mediul înconjurător. Şi astfel a câştigat premiul I la secţiunea Arhitectură social-culturală, din cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti 2011. 

„Ne-am dorit un proiect care să permită îmbinarea turismului de business cu ceea ce noi am numit turism de stare”, a declarat Emil Munteanu, managing partner şi unul dintre acţionarii Top Resorts.

Cu o capacitate de (numai) 8 camere şi facilităţi care includ o zonă de wellness cu saună şi fitness, un restaurant gourmet cu menu à la carte axat pe produse organice, terasă exterioară acoperită, zonă pentru barbecue, zonă de recreere pe marginea lacului Paltinu, un spaţiu de joacă pentru copii şi un teren de peste 3.500 metri pătraţi, pentru activităţi în aer liber, această pensiune pare a fi destinaţia hipsterească (şi mă refer aici la hipsterul cu bani, puţin artist, sofisicat şi mare apreciator de arhitectură de calitate) a anului! Personal, abia astept să se deschidă! 

INFO::

Pensiune turistică Atra Doftana

Autori: arh. Bogdan BABICI, arh. George MAFTEI
Coautor: Bogdan BRANDIBURG
Birou de proiectare: SC TECON SRL

Exterioare

Interioare

Camere

Personal, apreciez acest proiect, desi nu sunt genul care sa faca reclama gratuita … Apreciez imaginea creata, care pare sa se apropie de ce vedem de ani buni in afara granitelor tarii. E bine ca cineva a pornit pe acest drum si nu ma refer la arhitecti; ei sunt capabili! Ma refer la beneficiari, care, se pare ca incep sa deschida ochii si sa accepte propunerile celor care au studiat arhitectura! 🙂 Bravo!

siteul pensiunii aici

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

4 gânduri despre „[ ATRA :: Pensiune Doftana ]]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s