Amenajari Interioare / Arhitectura / Inspiratie / Interioare / Mobilier

[ casa dintre case ]]


/ ‘house BVA’ by dmvA in turnhout, belgium / all images courtesy dmvA / photographer: frederik vercruysse //

‘house BVA’ by belgian practice dmvA architecten is a multi-storey private dwelling in a residential neighbourhood of turnhout, belgium. flanked on both sides by adjacent structures, the simple volume employs two dichotomous elevations to the front and back, utilizing a closed facade to the street to maximize on privacy while completely opening to the garden behind.


back elevation

drawing on the brickwork that is predominantly present in the adjacent structures, the street facade of the house is singularly finished in brick with porous sections marking the surface in a rhythmic sequence. the traditionally solid material is explored in a ‘knitted’ manner, generating areas of permeability in front of the windows. the resulting effect maintains natural sunlight intake while limiting unwanted views from the street.


street elevation

in contrast, the back elevation features a translucent treatment that stretches from the wall to the saddle-back roof. large floor-to-ceiling glass doors allow the interior to expand into the garden, both spatially and visually. this transparent finish draws in abundant natural light as well as funnels the atmosphere of the interior to the outdoor elements behind. the domestic programs that accommodate the living spaces – living, dining, kitchen, bedrooms – are placed by the open side while service programs are situated by the street.


entrance


brickwork detail


view into the entry

Dupa anii de arhitectura + inca unul din prea multa bunavointa (din partea mea), tot ce pot sa spun despre aceasta locuinta este ca scara arata cel mai bine!🙂 Cum am mai povestit odata, scarile sunt marea bucurie a arhitectilor, dar sa nu va lasati indusi in eroare, de cele mai multe ori acestia nici nu sunt in stare sa le proiecteze!🙂

Asa arata o constructie ‘moderna’ – intelegand o constructie construita in zilele noastre, contemporana – care trebuie sa se „incadreze” perfect in caracterul zonei. Acesta este principiul de baza al urbanismului, sau cel putin, ce am inteles eu dupa cateva cursuri si seminarii🙂. Cine stie altceva,  sa ma contrazica! Asa, sa revenim, principiul cu pricina: respectarea caracterului zonei, integrarea ca dimensiune, stil si imagine este ceea ce acesti arhitecti au si facut in cazul de fata. Toate elementele sunt pastrate; inaltimea, forma anvelopantei, finisajele exterioare (caramida), etc … sunt toate respectate cu strictete. Imaginea este diferita, normal … caci daca era vorba doar sa copieze casa vecinului nu mai era necesara prezenta arhitectului! Daniel sustine ca este posibil ca unele persoane in varsta, care locuiesc in cartierul respectiv , sa nu priveasca cu ochi buni noua constructie, ceea ce ma amuza teribil!🙂

Impartirea spatiului interior este cat se poate de simpla si functionala, culoarul rosiatic face trecerea intre ‘fata’ si ‘spate’ una foarte interesanta, oarecum crepusculara, daca imi permiteti comparatia; de vina fiind materialul folosit la inchiderea spatiului scarii.


interior view of hallway


living room


to the back garden


(left) brickwork seen from kitchen / (right) washroom //


attic space


(left) kid’s bedroom / (right) circulation space //


from backyard


street view


night view of street facade


schematic diagram

project info:

principal: mr. and mrs. borghs van ammel
team: david driesen, tom verschueren, sacha bratkowsky, lindsay rinckhout
general contractor: dwBO (carcase works), vorsselmans (aluminium), martens (glass)
constructional engineer: ASB
built area: 324. m2

2 gânduri despre „[ casa dintre case ]]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s