Arhitectura / Fotografie / Inspiratie / Interioare / Mobilier / Tur de Casa / Vintage

[ stil spaniol + San Sebastián ]]

Spanish apartment contemporary

New Spanish Style in San Sebastián

Designer/ decorator de origine spaniola, cu birouri in tara sa natala si Germania, Mikel Irastorza isi petrece marea majoritate a timpului sau liber in micutul sau apartament din San Sebastián, Spania. Acest mic orasel de coasta se afla in nordul tarii, foarte aproape de granita cu Franta, lucru care face ca multe dintre constructiile ridicate aici sa fie influentate de stilul frantuzesc.

Cand Irastorza a gasit locul pe care il cauta a inceput o renovare completa, din temelie. Pentru designer, cel mai important lucru, in timpul restaurarii, a fost ideea de a pastra imaginea veche, de inceput de secol 20 a zonei, inserand propriul stil. Designerul a incercat sa creeze un spatiu functional si comod plus cateva obiecte de ultima tehnologie. Toate obiectele din locuinta sa sunt primitoare spre diferenta de imaginea cateodata „intangibila” a locuintelor moderne.

„I don’t think I have a particular style, to be honest,”spune Irastorza. „I always try to adapt my work to the places, houses, and clients I work with. This house was my own, so it’s a bit of everything. I just knew that I wanted it to be clean and open, but also very warm.”Rezultatul final este o locuinta care ofera o senzatie de balansare si armonie totala – o imbinare interesanta intre o structura veche si o amenajare care traieste in prezent.

Cu toate ca planul casei sale este in general unul deshis, Irastorza a reusit sa imparta zona livingului in mini zone de sezut care servesc diferite functiuni. astfel, el a creat o zona de TV aflata la un capat al incaperii si o zona de lectura, la celalalt capat. Canapeaua este creata si produsa in atelierul designerului iar masutele sunt de laFLEXFORM.
Cele 2 etajere sunt obiecte vintage daneze datate pe la jumatatea acestui secol.

Spanish apartment contemporary
Toate obiectele de mobilier si accesoriile folosite de Irastorza sunt un mix din diferitele stiluri care l-au inspirat pe designer de-a lungul timpului, lucruri pe care el le-a adus din intreaga lume: „I look mostly for things with a past —things that tell a story — and also for items from my favorite designers.”

Spanish apartment contemporary

Spanish apartment contemporary


Spanish apartment contemporary
„White, white, and white! I really only added pale colors — a very light mint and peach — in the bedrooms to add to the fabrics,” spune Irastorza. Vasele ceramice reusesc sa se desprinda de albul peretilor, sa iasa in evidenta, la fel ca si lampa vintage, de origine olandeza, de pe perete. Lustra galbena este inca una din descoperirile vintage ale lui Irastorza.

Spanish apartment contemporary
Camera de zi, zona de luat masa si bucataria sunt relativ deschise una catre cealalta — biblioteca metalica alba creata chiar de catre artist fiind practic singurul obiect care sustine separarea zonelor . Crearea unui spatiu fluid si organizat a fost telul lui Irastorza, care a vrut sa incorporeze acest „update” contemporan iin structura veche a apartamentului sau.

San Sebastian
Zona de luat masa este preferata designerului, imbinand obiecte ca decoratiunea aurie de perete si obiecte de mobilier chinezesti si cateva scaune albe metalice Bertoia.

Spanish apartment contemporary

Spanish apartment contemporary
Un exemplu bun al stilului lui  Irastorza — bucataria, care este un spatiu extrem de functional si frumos in acelasi timp. Deloc extravagant — spatiul este „umplut” numai cu ceea ce a fost strict necesar. Toate elementele de faianta provin din zona Italiei, de la  Bisazza.
Spanish apartment contemporary
Spanish apartment contemporary
Lungul hol, cu un plan clasic momentului contructiei sale serveste ca exemplu pentru intreaga casa — un spatiu curat, ordonat si luminos. 

Spanish apartment contemporary
O luxoasa cuvertura de blana alaturi de un chic scaun Mies van de Rohe, scaunul Barcelonareprezinta inca o modalitate prin care designerul a inserat imaginea moderna in locuinta sa.
Spanish apartment contemporary
Spanish apartment contemporary
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s