Arhitectura / Decoratiuni / Fotografie / Inspiratie / Interioare / Mobilier / Tur de Casa / Vintage

[ Locuinta veche + Paris ]]

 

Last year, Charles Carmignac, a member of the folk-rock band Moriarty, and his wife, Julie, bought a three-story, 1,600-square-foot house that sits on a quiet alley in the 14th arrondissement of Paris. It was built in the 1800s as a haberdashery.


 

The Carmignacs (seated on a mezzanine between the first and second floors) paid $1.8 million for the house. “We were totally captivated,” said Mr. Carmignac. “It had a crazy charm and a beauty that left us breathless.”

 

Iata o locuinta unde mi-ar placea sa am sansa sa locuiesc, sa duc o viata boema deartist! cam tarziu pentru toate astea … dar merita sa visez inca!

The living room, with its towering wall of windows, looks out onto the front garden; at the rear is Ms. Carmignac’s office.

In Paris, a Threadbare Home From the 1800s

 

The chaise lounge was a wedding gift purchased at Le Printemps, a department store in Paris where the couple was registered. Behind it are cast-iron bookshelves from the early 1900s, which extend up to the mezzanine level.


 

The master bedroom opens to a terrace and has a skylight that spans the ceiling, covered with retractable straw shades.



The 1920s armoire in the second floor bathroom is originally from the Hôtel Plaza Athénée in Paris.


 

The wood cabinets in the kitchen are remnants from the building’s days as a haberdashery. Near the ceiling is one of several portholes installed to allow cross ventilation.


 

Behind the staircase is the house mascot, „the beast,” a tall wooden bird purchased at the Porte de Vanves flea market, which the Carmignacs dressed in a trench coat and fedora hat.


 

The wood-paneled bathroom on the ground floor was fashioned after a passenger car on the old Orient Express. A porthole near the toilet offers a view of the garden.


 

A photo hanging in the dining room, by the artist Lucien Pelen, shows two men with buckets over their heads, arms outstretched in greeting. It was a gift from Mr. Carmignac’s father: “The image made him think of me,” he said.


 

The open mezzanine is connected to the living area by a wooden spiral staircase. The Carmignacs liked the look of the bleached wood floors and faded stucco walls and decided not to alter them.


 

The guest bedroom on the second floor, recently painted in a light blue,used to be a storage room.



The faucets on the kitchen sink were installed by a former owner, who purchased them at a flea market.

 

Andreas Meichsner for The New York Times

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s