D.I.Y. / Decoratiuni / Inspiratie / Mobilier / Tur de Casa / Vintage

[ decoratiuni + selectie bucatarie ]]

bucatarii cu iz country chic


In ideea in care vreti sa decorati bucatariile ‘altfel’ decat o fac toti in momentul de fata, va propun urmatoarele imagini ca inspiratie! 🙂 Ideea este ca fiecare poate adopta un stil personal … sau poate opta pentru ceva clasic (ceva deja experimentat si de succes) cum este stilul „country” (folosesc cuvantul in engleza pentru ca asa este denumit stilul si in romana nu s-ar intelege la fel de bine)… Din imaginile de mai jos puteti alege elemente sau puteti selectiona ‘atmosfere’ catre care sa va indreptati cu imaginea viitoarei bucatarii! De ce acest stil, daca locuim, marea majoritate, in apartamente de bloc?! Pentru ca se poate, pentru ca nimic nu este stas si deci limita este doar imaginatia noastra! 🙂

Iar ca ceva sa devina Country Chic aveti nevoie de mobilier invechit, vintage (daca se poate spune asta) … si sunt convinsa ca multi dintre voi aveti de unde procura asa ceva … de la bunici! Tot ce trebuie sa faceti este s apriviti cu alti ochi vechiul mobilier, la fel si decoratiunile (ca bibelourile si mileurile, ramele de tablou invechite si fotografiile cu rude de care nu stiti nimic). Odata ce ati trecut peste aceasta etapa, totul va parea foarte artistic!

Cel mai important ca o astfel de imagina sa ‘prinda’ este sa faceti totul din suflet, sa folositi ce va place si va face placere sa vedeti, nu ceva care ‘se poarta’ sau era la reducere. Un element care mie personal imi place la nebunieeste prezenta florilor in bucatarie!!! 🙂 In mod normal avem tendinta sa le ducem in living … dar femeile isi petrec mult timp in bucatarie ( si in baie, dealtfel) asa ca florile la vedere! 🙂

 

 

Combinatiile cu lemn vopsit in culori pale ca olive-ul de mai sus sau galben pai … merg perfect daca incercati sa luminati spatiul si sa creati o atmosfera placuta, o dimineata perfecta! Alegeti flori albe sau galbene  care sa mentina aceiasi tonalitate placuta!

 

 

Folositi un obiect spectaculos … ca lavoarul de mai sus, ceva care sa spuna ca in bucatarie se intampla ceva, ca bucataria e un loc special in casa voastra! 🙂

 

 

Folositi mult lemn in culori cat mai naturale si nu va dati silinta prea tare la finisajele peretilor sau straturile de vopsea. alegeti mereu numai culori vesele. 🙂

 

Aduceti perne care mai de care … faceti-va comozi!

 

Nu aruncati: TRENASFORMATI! Usile sunt extrem de scumpe zilele astea … asa ca daca tot aveati usi vechi cautati sa le transformati in diferite feluri: puteti sa le traforati, sa le vopsiti sau sa le acoperiti cu autocolant sau material textil! Orice este posibil! Trebuie sa ganditi CONSTRUCTIV!

 

 

Nu trebuie sa va fie frica de ‘PLIN’ e normal sa ocupati tot spatiul blatului de bucatarie si masa! Dar mai bine sortati inainte tot ce trebuie sa aveti la vedere si alegeti sa montati etajere, care sa fie si la indemana si sa elibereze spatiul de lucru! 🙂

 

 

Which features define country style decorating?

Just to show that it is a real style, here are some of the important guiding principles.

  • It’s a rustic decorating style. This immediately helps you to make decisions. Will this piece of furniture fit into it? If the furniture in question is a large sofa, with deep plush upholstery and elaborate trimmings, then the answer is no.
  • Leading on from the last point, it’s a simple style. There’s nothing sophisticated or complex about it. If you begin to find yourself getting all knotted up about whether this bit of furniture exactly matches that rug, and if it all ‘blends into the overall concept’ … then you’ve left simplicity behind.
  • It makes use of natural colors and textures. The reason why this style of decorating is easier than most is because you can use any colors and textures, as long as you find then in the world of simple country living. Are the colors those of nature, the colors you see when you walk down your favorite country road? Are the textures those of natural stone, old roof tiles, or aged tree bark? Take what you see outside and use it for inspiration inside.
  • It’s about comfort. You’re not just interested in looks. You have to prepare meals in the kitchen, relax on a sofa in the living room, sleep in the bedroom. The art of a well designed home using country style decorating is combining the country look with a comfortable life.
  • It’s about relationships. You what? Yes. It’s about the friendliness of neighbors, the hospitality shown to strangers, the idea of peace and tranquility . (It’s probably idealistic, as in times past country folk had as many problems you and I, but there’s no harm in having ideals.)

In short, it’s about an idealistic view of life in the country, but concentrating on all the positive aspects.

Reclame

2 gânduri despre „[ decoratiuni + selectie bucatarie ]]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s