Arhitectura / Inspiratie / Interioare / Mobilier / Tur de Casa

[ Casa de vacanta, Suedia + villa Lima ]

beautiful villa Freshome13 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

 

Villa Lima a fost proiectata de catre arhitectul Johan Sundberg şi este situata in Höllviken, la sud de Malmö, in Suedia.

Aceasta superba locuinta este gandita special cu scopul de a fi folosita ca un refugiu, ca o casa de vacanta. Extrem de confortabila, aceasta vila moderna pare a fi locul perfect pentru a te relaxa şi a te bucura de timpul liber.

Iata cateva din explicatiile arhitectilor: „Din punct de vedere al designului, acest tip de clădire este o adevarata provocare. Acoperisul in 2 versante (2  ape, cum spunem noi arhitectii), concept tradiţional, este ‘combinat’ cu un design modern. Acesta ‘combinatie’ a creat probleme legate de inchiderile din jurul acoperişului. Marile ferestre culisante  şi lucarnele au necesitat folosirea unor structuri suplimentare (din otel) care sa faca legatura cu structura de lemn.

Un obiectiv important în procesul de proiectare a fost acela de a crea o formă prismatică, un joc de volume, fără intreruperi sau colturi inutile. Amplasarea fereastrelor creaza o încadrare perfecta a peisajului exterior.

Cu asemenea trasaturi, o arhitectura impresionanta si zone spatioase de locuit, veti fi de acord că acesta locuinta este un refugiu de vara fantastic, chiar genial. De notat, din punctul meu de vedere, este finisajul ales de catre arhitecti si felul in care acesta se relationeaza cu mediul natural. O astfel de imagine nu atrage atentia prin culori ‘tipatoare’ lipsite de sens intr-un cadru atat de frumos. Placarea cu elemente din lemn (tratate in conformitate cu cerintele) face mai usoara intretinerea casei. Spre diferenta de traditionalele (romanesti) tencuieli de fatade, care in timp se ‘murdaresc’, acest tip de finisaj poate fi spalat, la propriu, si revopsit, activitati de mii de ori mai ieftine si usor de realizat, fata de o tencuiala cazuta si degradata.

🙂 si inca ceva … o culoare ‘inchisa’, atat de intensa ca cea din fotografii, nu devine vizibil ‘murdara’ dupa cateva ploi, cum ar face-o o tencuiala de culoare orange intens sau galben, culori alese de catre proprietarii de ‘vile’ din Romania.

beautiful villa Freshome12 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

 

Desemenea, mi se pare important sa atrag atentia, ferestrele caselor pot avea orice dimensiune, oricat de mari! 🙂 spun asta pentru ca observ ca in Romania, tendinta este ca acestea sa fie cat mai mici, uneori mai mici decat cele de apartament. acest lucru ma intriga! 🙂 Daca tot ai ocazia sa iti construiesti o casa, de ce nu ai face-o pe gustul si nevoile tale? Ori nu mai au oamenii nevoie de lumina naturala si peisaje frumoase, imagini vii :). Eu personal as vrea sa am o imagine cat mai mare a gradinii mele, cand ma aflu in casa. As vrea sa vad florile, cainele, pisica  si copii jucandu-se, as vrea sa vad cum zapada acopera totul si cum copacii infloresc primavara :). Dar poate ca sunt eu prea melancolica si defapt nimeni nu este interesat de asa ceva ?!

 

beautiful villa Freshome14 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

beautiful villa Freshome04 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

beautiful villa Freshome11 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

beautiful villa Freshome10 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

beautiful villa Freshome07 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

beautiful villa Freshome06 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

beautiful villa Freshome05 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima
beautiful villa Freshome03 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

beautiful villa Freshome02 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

beautiful villa Freshome01 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

beautiful villa Freshome09 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

beautiful villa Freshome08 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

beautiful villa Freshome16 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

beautiful villa Freshome15 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

beautiful villa Freshome17 Lovely Family Summer Retreat in Sweden: Villa Lima

 

As vrea sa aflu si parerile voastre, cei in jur de 100 de vizitatori ai mei 🙂 … as vrea sa stiu daca aveti pareri legate de locuire in general, de confortul necesar unui om. Voua ce va trebuie ca sa ‘locuiti’ bine? Cu ce v-ati obisnuit si ce trebuie schimbat? 🙂 Sau parerile mele sunt atat de corecte ca nu este nevoie sa ma contraziceti? nu stiu, as vrea sa stiu! astept comentarii 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s