Arhitectura / Concept / Design / Interioare / Mobilier

[ vila k + japonia ]]

 

… de la prima intalnire (vizuala) 🙂 am adorat casele japoneze moderne … si iata de ce. spre deosebire de cele aflate in orase, unde spatiul e la mare pret si uneori se intampla ca spatiul de peste casa ta sa apartina altcuiva (acolo se vand volume de spatiu, nu terenuri) … aici, in padure, aceasta locuinta pare chair extinsa … abuzul betonului aparent ma incanta … la fel ca si al vitrajelor generoase 😀 … designul functional si strict este absolut uimitor fata de, ce uneori pare o risipa in vilele luxoase americane, de exemplu! finisajul simplu, in alb satinat al interioarelor creaza o atmosfera sterila … dar care prinde viata in decorul natural al padurii 🙂


 

 

 

jocurile de lumina denota cunostinte superioare de arhitectura. iata, oameni buni la ce este buna arhitectura! la creerea de spatii desprinse parca din poveste si totusi atat de reale 🙂 . imi place mult cu acoperisul, se ‘despica’ si face loc unei raze directe, taioase de lumina naturala … si cel mai probabil (desi eu nu reusesc sa gasesc informatia asta) pozitia taieturii este gandita in asa fel incat sa ofere sau mai bine zis sa se foloseasca de o anumita pozitie a soarelui, peste zi!

si inca ceva … un concept practic inexistent in romania 🙂 … lipsa gardurilor, a imprejmuirii grosolane si cateodata mai vizibila si importanta decat constructia in sine !

source | archdaily, by mutsue hayakusa cell space architects

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s