Arhitectura / Concept / Design / Interioare

[ proiectare locuinte (si) pentru pisici + japonia ]]

ca posesoare de pisica sunt incantata sa va prezint nivelul la care designerii japonezi au ajuns in domeniul proiectarii locuintelor cand vine vorba de beneficiari care au pisici. 🙂 dupa cum bine stim, japonezi sunt o natie extrem de responsabila, iar detinerea de animale de companie, pentru ei, este la fel de importanta ca si aducerea unui copil pe lume ! ::) si bravoo lor … nu ca la noi, unde imediat ce iti dai seama ca un catel sau o pisicica reprezinta si munca, nu doar placere si joaca … il/ o iei frumos si o duci pe camp 😦 …

aceste imagini nemaipomenite sunt din casa lui Asahi Kasei’s Plus-Nyan si, din ce imi dau eu seama de aici, o gramada se studii au fost facute, atat din punctul de vedere al proprietarilor cat si al pisicutelor.

iata rezultatul! printre cele mai interesante detalii de constructie sunt traseele la inaltime, spatiile pentru ascuns, etajerele care functioneaza ca trepte, usile pentru pisici, decupate in toate usile casei (pe asta o inteleg perfect, pisicile nu sunt adeptele usilor inchise 🙂 … ele mor de curiozitate sa stie ce se intampla de partea cealalta a usii ). si inca ceva, extrem de folositor … este proiectarea unui spatiu suplimentar in bai pentru litiere (ca sa scapam de chinul de a evita mereu ladita cu nisip :D) !!!

 

in general, materialele folosite pentru finisajele interioare sunt alese in asa fel incat s anu se deterioreze dupa ce matele le ataca cu gherutele lor!

si totusi 😀 … cea mai interesanta realizare a designerilor, probabil cea de care pisicile sunt cele mai incantate, este gradina privata!!! un spatiu de cativa metri patrati, inchis/ acoperit cu sarma (asemenea unei custi foarte mari) unde au plantat si bine venita iarba … astfel pisicile stau cat timp vor in aer liber, observand imprejurimile, zgomotele, fara ca proprietarii sa se teama pentru siguranta lor!

 

2 gânduri despre „[ proiectare locuinte (si) pentru pisici + japonia ]]

Lasă un comentariu