Arhitectura / Inspiratie / Interioare / Mobilier / Tur de Casa

[ apartament + Vasastan, Stockholm ]]

iata inca un apartament din adorata mea suedie 🙂 … chiar nu-mi pot explica cum de reusesc sa le tot gasesc … eu caut numai fotografii si ajung mereu pe siteuri din suedia 🙂 e ceva ciudat! oricum, apartamentul este uimitor de frumos, la fel si zona in care se afla … cladirea, dupa cum se va vedea in plan este una veche … deci nu un bloc din asta nou si ‘de lux’ cum ii place romanului sa se minta 🙂

eu apreciez la astfel de constructii interesul pentru detaliu, nu doar in plan ci si in spatiu … spre exemplu: un bovindou, ca cel de mai sus ( BOVINDÓU, bovindouri, s. n. Iesitură pe fatada unei clădiri, ca un balconas închis, prevăzută cu una sau cu mai multe ferestre. – Din engl. bow-window. Sursa: DEX ’98) creaza un spatiu deosebit de interesant, luminat pe tot parcursul zilei (din orientarea ferestrelor) si un loc de relaxare placuta, urmarind imaginile strazii de la fereastra.

o alta caracteristica a acestui tip de cladire este inaltimea incaperilor, de care eu am mai vorbit pe blog … cantitatea de aer este insemnat mai mare, deci necesita aerisire mai rara … cantitatea de lumina este si ea clar mai mare … plus ca, incaperea capata cu totul alte proportii … spatiul devine mai lejer, mai clasic.

albul peretilor, pastrat in tot apartamentul nu face altceva decat sa scoata in evidena obiectele de mobilier aflate in casa … iar culoarea neutra a parchetului i se alatura in aceast scop 🙂 doar uitati-va cat de bine se vad plantele, cat de bine se evidentiaza de restul 🙂

si inca ceva … e adevarat ca la noi lipsa de spatiu ne impinge de cele mai multe ori sa inchidem balcoanele … dar, deschise, acestea ar oferi posibilitatea de a te relaxa, atunci cand vremea o permite, in aer curat ! stiu ca o sa comentati ca la noi nu prea e nici aer curat, asa este! din pacate 😦 si totusi … daca suedezii isi pastreaza balcoanele deschise, la cat de scurta este vara lor … noi chiar nu ne putem abtine de la a le inchide cu deja fantasticele termopane?

aceasta este intrarea in cladirea de apartamente … frumoasa dealtfel … cladirea! restaurata cu gust (nu vad orange-ul si galbenul obsedant folosit de cei care se ocupa cu termoizolarea blocurilor prin tara) … hm! si culmea, au si tramvai in fata! imi aminteste de mine 🙂 de noi … de garsoniera noastra, tot la tramvai … offf … alta viata!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s