Decoratiuni / Design / Grafica / Interioare / Textile / Tur de Casa

[ grafica + marimekko ]]

marimekko 1 (14)

Marimekko is, without doubt, one of the great success stories in the history of 20th- century design. Founded in 1951 by the visionary textile designer Armi Ratia and her husband, Viljo, the company grew from a small textile-printing firm into an international phenomenon and gave Finland a definitive presence on the world fashion stage. The exuberant colors and accessible cuts of Marimekko clothing as well as bold patterns of their printed textiles became a national symbol of a new optimism and equality in post-war Finland, and introduced a highly original vocabulary to the fields of fashion and home design. Even more than sparking a revolution in printed textiles, Marimekko also introduced a groundbreaking marketing concept, proposing a definition of fashion that embraced the entire home environment and set the precedent for a lifestyle brand.

marimekko 1 (5)

the name Marimekko derives from the vernacular Finnish form of the girl’s name „Mary” and mekko, which means „dress.” The combination of the modern and the traditional proved invaluable to the company’s success in Finland and internationally.marimekko 1 (12)

tocmai aseara ma uitam la tv si am auzit de numele marimekko … stiam de ei … imi plac suuuper mult printuriele lor, fie ca este vorba de textile fie de cele pe hartie sau de pe obiecte de design … iar marimekko, asa cum se explica si mai sus, sunt cei mai tari in domeniu. o serie de artisti locali finlandezi lucreaza pentru marimekko. printurile lor sunt dintre cele mai diferite, de la forme simple, grafice, la linii sinuoase sau modele complicate si pline de culoare. nu exista un tip anume de design pe care acestia il promoveaza, tocmai deaceea diversitatea este poate cel mai interesant atu al lor.

400_boboo-4

marimekko 1 (21)

imaginea de mai sus imi place foooarte mult! ce-i drept, fotograful a reusit sa creeze o imagine absolut perfecta prin adaugarea verdelui strugurilor la violetul intens al pattern-ului … cele doua culori se potrivesc extrem de bine!

marimekko 1 (7)

crem si alb … poate al doilea mare clasic al zilelor noastre dupa alb si negru

marimekko 1 (6)

marimekko 1 (19)

culori marinaresti cu muuult rosu si o abordare putin japoneza as zice eu … fotografia este suuper grafica! este o inspiratie perfecta.

marimekko ceva

marimekko 1 (4)

marimekko 1 (15)

infashion – marimekko au coloborat recent cu h&m … rezultatele fiind uimitoare … imaginile vorbesc de la sine

187437_boracay

printurile lor se gasesc aproape oriunde, in orice magazin de design, mai putin pe la noi … inca nu am gasit nimik aici, dar nu este  timpul pierdut …

 

marimekko 1marimekko 1 (23)marimekko 1 (22)marimekko 1 (1)

marimekko 1 (3)

marimekko 1 (2)

marimekko 1 (8)

marimekko 1 (9)

marimekko 1 (10)

marimekko KAIKU

printul de mai sus, initial realizat pentru o perdea de baie, acum regasindu-se pe mai multe obiecte de mobilier, este primul care mi-a atras atentia din gama realizarilor marimekko … si cautandu-l ceva timp am reusit sa gasesc si siteul oficial marimekko, de unde, cu greu am mai putut iesi 🙂

marimekko 1 (13)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s