Concept / Decoratiuni / Interioare / Tur de Casa

[ FLORENTIJN HOFMAN ]]

florentijn_hofman 1

l-am gasit pe net … acum mult timp si mereu am vrut sa pun pe blog cateva din realizarile lui. mi se pare absolut impresionanta imaginea creata de astfel de obiecte la o dimensiune atat de mare. a! sa va explic! tipul asta face arta cu obiecte ludice/ obiecte de joaca …  papusi de plush sau de plastic! nu-i asa ca e foooarte tare ideea?!

florentijn_hofman 2
mie mi se pare ca arata fantastic!!! a bit surreal

florentijn_hofman 3

 


o explicatie simpla, clara … am gasit chiar data de el, pe siteul sau florentijnhofman unde, el spune „… show inspired by the toys and (cuddle) sculptures of children, where the change of scale completely changes their function and feeling.” … exact asa simteam si eu, schimbarea de scara transforma imediat senzatia receptata, cu toate ca, in definitiv, mesajul ramane acelasi . obisnuiti ca totul sa fie creat la scara noastra, la scara umana, cu care deobicei arhitectura si urbanismul lucreaza, la vedere, dar, daca stam sa ne gandim mai bine orice producator o foloseste … adika obiectele de zi cu zi, cele cu care intram in contac sunt realizate la o dimensiune (intelegem aici scara) care sa ne fie noua folositoare, corecta in legatura directa cu dimensiunea noastra. asta este un lucru de care putini suntem constienti si pe care avem tendinta sa il luam ca atare.


florentijn_hofman 4

 

odata ce un artist de genul lui florentijn hofman apare si scoate obiecte din scara lor, asa cum se vede in imaginile de mai sus si mai jos, lucrurile capata un nou contur … vedem, la propriu, lumea cu alti ochii … si tocmai asta mie mi se pare deosebit! poate ca  ziceti, la prima vedere, ” hm, mare lucru, niste jucarii gigante … am primit si eu una, la o aniversare … si nu ma indur sa o arunc ca era de la iubi „ (ca se mai intampla :)) poate … dar aici nu-i vorba de kitsch, deloc!


florentijn_hofman 5

 

eu zic ca asa ceva merita vazut … si unde altundeva decat la al nostru propuriu mnac … unde, cu ocazia asta, ma gandesc serios sa le propun o astfel de prezentare … poate ma ajuta cineva care se mai pricepe !?!?


Max

 

revenind la ale noastre … caracteristic, arta propusa aici prezinta mai mult decat o exagerare de scara … culoarea este un element secund deloc de trecut cu privirea, la fel cum si amplasamentul si alegerea subiectului / fata de amplasament – o fac interesanta.


Max 2

 

munca lui hofman este cunoscuta pentru integrarea unor instalatii interactive in spatiul public, dorinta lui fiind aceea de a soca opinia publica dar si de a transforma viata cotidiana intr-o activitate mult mai distractiva.


Michael Moore 1

 

… as zice ca trebuie neaparat vizitat siteul oficial si poate cautata si opinia artistului sau cea a criticilor, de ce nu … revin … toate proiectele sale se gasesc aici !


Michael Moore 2

Musk Rat 1

Musk Rat 2

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s