Inspiratie

[ scurta istorie +++ ]]

3369599396_9c093505a9

terrarium suculent

Intr-o zi, in timp ce studia un cocon de omida, pe care il pusese pe pamant si apoi il acoperise cu un pahar, dr. Ward a observat ceva deosebit: cativa muguri de plante incepeau sa se vada prin pamant, dedesubtul paharului, intre acestea si o feriga (preferata dr. Ward). Bucuros de descoperire, doctorul a ajuns la concluzia ca, cu ajutorulu unui mediu protector, plantele se pot dezvolta normal. In timp el a continuat sa studieze acest fenomen creand mini sere, pe care el le numea invelitori.

De la descoperirea dr. Ward in 1827, terrarium-urile de sticla au avut un impact deosebit asupra stiintei (botanice) si lumii intregi. Cu ajutorul lor, botanistii au reusit sa aduca diferite plante, in laboratoarele lor, din toate partile lumii. Climatele nefavorabile nu au mai fost un impediment in cresterea anumitor plante.     In anul 1860 nici unei case victoriene din statele Unite nu ii lipsea un astfel de terrarium. Imaginea lor s-a transformat in timp, ele devenind un simbol artistic si ecologic.

In locuinte, birouri etc., unde conditiile climatice difera, terrariumul ofera plantelor un mediu uned si igienic, care mentine cresterea lor continua si naturala.

info la : terrariums

 

 

 

 

 

il_430xN.68625060

terrarium cu muschi de padure

stiluri pentru terrarium

terrarium1

il_fullxfull46576550

table_garden


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s